+1 678 648 4277 

Instant solution with Analysis of Variance Assignment

Is your analysis of variance homework giving you sleepless nights? Do you need instant help with the analysis of variance assignment? If your answer to any of these questions is yes, then you can rest easy because we have got your back. Statistics Homework Helper has assembled a skilled team of tutors who are well-versed in ANOVA. No project is too complicated for our talented experts to handle. Taking our analysis of variance homework help is the best decision you can ever make if you are overwhelmed by your assignment.

Analysis of Variance Assignment 

Analysis of Variance Assignment

Running ANOVA for Three Treatment Conditions

You are investigating the effects of three different treatment conditions on depressive symptomatology as measured by the Quick Inventory of Depression Scale (QIDS). Using the dataset from assignment #4 (assignment 4 t test data), run an ANOVA with the three treatment conditions (placebo, SSRI, and CBT) as the Factor (or independent variable) and QIDS Post as the dependent variable.

2. State the null hypothesis for this test:

3. What is the value for SSbetween?

4. What is the value for SSwithin

5. What is the value for dfbetween?

6. What is the value for dfwithin?

7. What is the F-ratio value?

8. According to the output, is there a significant difference between groups?

ANOVA Solution

ANOVA Solution

Ans: a. Here is the ANOVA table:

  SS DF MS F
Within 105 2 52.5 15.3125
Between 72 21 3.7286  
Total 177 23    

The p-value of the test is less than 0.0001. Thus there is significant difference in student judgements depending on how they see their teachers.

b. η^2=105/177 = 0.593

You are investigating the effects of three different treatment conditions on depressive symptomatology as measured by the Quick Inventory of Depression Scale (QIDS). Using the dataset from assignment #4 (assignment 4 t test data), run an ANOVA with the three treatment conditions (placebo, SSRI, and CBT) as the Factor (or independent variable) and QIDS Post as the dependent variable.

Result:

ANOVA
Quick Inventory of Depression Scale - SR PostTx
  Sum of Squares df Mean Square F Sig.
Between Groups 1148.933 2 574.467 35.308 .000
Within Groups 927.400 57 16.270    
Total 2076.333 59      

2. State the null hypothesis for this test:

Ans: There is no difference in QIDS for the three factors.

3. What is the value for SSbetween?

Ans: 1148.933

4. What is the value for SSwithin

Ans: 927.4

5. What is the value for dfbetween?

Ans: 2

6. What is the value for dfwithin?

Ans: 57

7. What is the F-ratio value?

Ans: 35.308

8. According to the output, is there a significant difference between groups?

Ans: Yes, there is a significant difference between the groups as the p-value is 0.000.

ANOVA Procedures Assignment HelpANOVA Procedures Assignment Help

Social Science Statistics Homework HelpSocial Science Statistics Homework Help